Momo Anaokulu velileri temiz, sağlıklı ve katkısız gıdaya ulaşma arzusu ve çabasıyla Yeryüzü Derneği Gıda Topluluklarına katılarak Momo Gıda Topluluğunu kurdu.

Peki nedir bu Gıda Topluluğu dediğimiz şey? Gıda Toplulukları etik, sağlıklı, doğal üretim yapıp, gerçek gıda üreten “üreticiler” ile tükettiği gıdanın nereden geldiğini bilmek isteyen, üretim için harcanan emeğin parçası olmaya gönüllü “tüketiciler” arasında bağ kurmaya çalışan oluşumlar olarak tanımlanabilir. Pratikte ise Momo Gıda Topluluğu, velilerin üreticilere toplu olarak sipariş verip ayda bir gün Momo’da mini bir pazar kurarak dağıtım yapması ile gerçekleşiyor.

IMG-20161218-WA0006

Momo Gıda Topluluğu ayda bir gerçekleşen dağıtımları Pazar günleri, güzel havalarda bahçede, yağmurlu günlerde ise okulun içinde yapıyor. Dağıtım günleri hem anne-babalar hem de beraberinde gelen çocuklar için oldukça keyifli günlere dönüşüyor. Her şey tamamen gönüllülük çerçevesinde ilerlediği için ürünler birlikte okula taşınıyor, küçük pazar yerimiz elbirliğiyle kuruluyor, evlerden tartılar ve ürünleri evimize rahatça taşıyabilmemizi sağlayacak poşet, bez çanta, file ve pazar arabaları getiriliyor ve pazar kurulduktan sonra herkes kendi sipariş listesindeki ürünleri tek tek kendisi alıyor ve kendisi tartıyor. 

IMG-20161221-WA0003

Çocuklarsa kolileri taşımaktan, anne-babaları ile birlikte ürün tartmaya kadar pek çok işe yardım ediyor ve tabii ki bol bol oyun oynuyor. Çocuklarımızın süpermarket alışverişine alternatif olarak daha çok aşamasına dahil olabildikleri, kendi okullarında ama bu kez ebeveynleriyle birlikte dayanışma ruhunu hissedebildikleri bu tür bir alışveriş deneyimi herkes için hem eğlenceli hem de oldukça farklı oluyor.

IMG-20161221-WA0000

Momo Gıda Topluluğu tamamen gönüllülük esasıyla işlese de, topluluğun en büyük yükünü çekerek üreticilerimizle iletişimi yöneten ve sipariş listelerimizi hazırlayan sevgili Pınar İşbilen Atik ve Gökçe Nalcı’ya özellikle teşekkür ederiz. Ve tabii ki bu güzel dayanışmaya destek verip sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmanın gönül rahatlığını hepimize yaşatan Momo velilerine de teşekkürler…

IMG-20161221-WA0006

Momo Gıda Topluluğunun Gönüllü Liderleri: Gökçe Nalcı ve Pınar İşbilen Atik

 

– DİĞER YAZILARIMIZ –