MOMO’da her yıl geçrekleştirdiğimiz uzman buluşmalarımızda ikinci konuğumuz

çok sevdiğimiz Klinik Psikolog Dr. Hilal Çerçel.

Çocukların değişen ihtiyaçlarına uyumlanmak, okul öncesi dönemde onları gelişim perspektifinden daha iyi anlamak ve ebeveyn olarak nasıl eşlik edebileceğimiz üzerine konuşacağımız “Okul Öncesi Dönemde Duyarlı Ebeveynlik” söyleşimize sizleri bekliyoruz.

KLİNİK PSİKOLOG DR. HİLAL ÇERÇEL HAKKINDA

2008 yılında lisansüstü eğitimini Klinik Psikoloji alanında Okan Üniversitesi’nde ve 2019 yılında doktora eğitimini Klinik Psikoloji alanında başarı burslu olarak kabul edildiği Doğuş Üniversitesi’nde tamamladı.

Klinik stajlarını Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniği, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Yetişkin Nevroz Kliniği ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince özel bir psikolojik danışmanlık merkezinde dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ve hiperaktivitesi olan çocuklara yönelik destek çalışmaları yürütmüştür. Çalışma hayatına 2005 yılında İskoçya’da bir AB Projesi kapsamında kadın ve çocukların psiko-sosyal gelişimlerini desteklemeye yönelik bir projede çalışarak başlamıştır. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli kurumlarda klinisyen ve eğitmen olarak çalışmaya devam etmiştir. 2010-2012 yılları arasında Okan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde Klinik Psikolog olarak çalışmış, 2013 yılından beri de üniversitelerde lisans ve yüksek lisans düzeyinde “Klinik Psikoloji, Çocuk Psikopatolojileri, Çocuklarda Davranış ve Öğrenme Problemleri, Psikolojiye Giriş, Çocuk ve Oyun: Tanı ve Psikoterapi”  derslerini vermiştir. Ayrıca özel danışmanlık merkezlerinde klinik psikolog olarak çalışmıştır. 2012-2015 yılları arasında yarı zamanlı olarak Montessori eğitimi veren Küçük Kara Balık Çocuk Evinin psikolojik danışmanlığını yapmıştır.

Aldığı temel eğitimler arasında; Prof. Dr. Gonca Soygüt ve Psikiyatrist Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen ISST (International Society for Schema Therapy) onaylı yetişkinlere yönelik Şema Terapi eğitimi, Klinik Psikolog Cristof Loose tarafından verilen ISST onaylı çocuk ve ergenlere yönelik şema terapi eğitimi, Klinik Psikolog Dr. Neslihan Zabcı tarafından verilen Rorschach ve Projektif Testler Derneği onaylı Çocuğun Ruhsal Dünyasının Projektif Testlerle Değerlendirilmesi eğitimi, Uzm. Psk. Dan. Filiz Çetin tarafından verilen Yönlendirilmemiş Oyun Terapisi ve Nilüfer Devecigil ve Byron Norton tarafından verilen I. ve II. Düzey Deneyimsel Oyun Terapisi eğitimleri bulunmaktadır. Ayrıca DBE bünyesinde yetişkinler için EMDR I.Düzey Eğitimini ve Reyhana Seedat tarafından verilen EMDR ve Çocuklarla Oyun Terapisi eğitimlerini tamamlamıştır. Yüksek lisans ve Doktora eğitimi süresince pek çok değerli akademisyen ve uzmandan BDT, Şema Terapi, Oyun terapisi, EMDR süpervizyonu almıştır ve almaya devam etmektedir.

Hilal Çerçel, ergenler ve yetişkinlere yönelik bilişsel ve varoluşçu yaklaşımlar çerçevesinde bireysel psikolojik danışmanlık ve çocuklara yönelik gelişimsel psikopatoloji yaklaşımı çerçevesinde deneyimsel oyun terapisi, şema terapi ve ebeveyn danışmanlığı yapmaktadır. Kurumlara yönelik atölyeler ve seminerler düzenlemektedir.

 Kayıt Bilgisi;
Söyleşimize kaydolmak isterseniz merhaba@momoanaokulu.com’a e-posta atabilirsiniz.

– DİĞER DUYURULARIMIZ –